Jag heter Per Larsson och bor på ranchen tillsammans med mina barn Jolene och William. Här tar jag emot och tränar både hästar och ryttare inom framför allt reining, cutting och cowhorse. Men även hjälp med grunderna och problemlösning.

Classic L Ranch har också en westernbutik med kvalitets produkter från USA s ledande tillverkare

Välkommen att strosa runt på vår webplats eller varför inte besöka oss i verkligheten!

onsdag 14 juni 2017

First Time out Down the fence

Att rida och träna en bra häst med talang är fantastiskt kul, att tävla den är ännu roligare!
Jag tävlade Dundidilididit för några helger sen.
Det var första gången i Working Cowhorse för "Errol" som han också kallas. Jag red honom med Snaffle eftersom han är känslig för skav när han har sommarpäls. Det var inte riktigt samma sak som att tävla honom i hackamore, med den kan jag hjälpa honom bättre.
I drywork delen finns det plats för många förbättringar, bl.a vänster spinnen som både han och jag var lite för laddade för, vi fick 68 poäng där, men fence work betalade sig bra, 73,5 poäng! Jag är väldigt nöjd med ritten, tyvärr var det bara jag som startade i den klassen.

Varför rider så få i AQHA klasserna? (ett annat blogginlägg)
Detta var första gången som Errol gjorde hela grejen på en och samma gång. Vi har tidigare tränat momenten fast uppdelade. Mest på Cutting-maskinen, men också väldigt mycket styrketräning i vinter.
Det fina grundjobb Jeanette (Errols ägare) har gjort gör att vi(Jeanette och jag) har kunnat utveckla många av Errols färdigheter under vinter och nu på våren.
Det faktum att hästarna har gått på lösdrift tror jag också hjälpt till. (tänker skriva om det i annat blogginlägg också) 
Jag startade även i en Herdwork som också var första gången för honom och i en junior AQHA Reining. I den klassen var det bara 2 startande men men vi fick en score på 69,5 från båda domarna.

Clicka på länken nedan för att se filmen på ritten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar