Jag heter Per Larsson och bor på ranchen tillsammans med mina barn Jolene och William. Här tar jag emot och tränar både hästar och ryttare inom framför allt reining, cutting och cowhorse. Men även hjälp med grunderna och problemlösning.

Classic L Ranch har också en westernbutik med kvalitets produkter från USA s ledande tillverkare

Välkommen att strosa runt på vår webplats eller varför inte besöka oss i verkligheten!

måndag 21 mars 2011

Världens bästa jobb

I Blekinge fick jag än en gång se vikten av grunderna. Det var ryttare av många olika nivåer, men grundtänket var detsamma men på alla de mer avancerade höjde vi bara nivå avsamling, hastighet och därmed även svårighetsgraden.
Det är fantastiskt roligt när jag får chansen att med enkla medel hjälpa elever med sina hästar och se dom få tilltro till sin egen förmåga. Genom att visa vikten av att använda sina underskänklar "levande och mjuka händer, hålla om hästen i alla moment och jobba med lösgjordhet och rakställning, samt halvhalter och dess förstärkta version Collected stop och sequensial collected stop kan man skapa fantastiska resultat.
Kulvar det att se så många glada ansikten .                                                                        
Det första många oftast får lära sig på Westernclinics är ju annars säg whoo for att stoppa, rida med långa läder och tyglar och styra med neckreining, sätta in ett stångbett. Det fungerar kanske på den gamla vana ranchhästen, men det är ju inte så man skolar och tränar från grunden! Eller...

Tack Stan och Les 


Stan Fonsen har tyvärr inte gjort någon DVD men du kan köpa Les Vogts Cowhorse U hos Rocking B saddlery om du är nyfiken på vad jag pratar om, den fungerar även om du inte tänkt rida Cowhorse den innehåller fantastisk mycket grunder eller så kan du komma hit till oss på kurs.

1 kommentar:

  1. Tack för den här helgen!!! Många lärdomar och nyupptäckta tics som nästan ger hjärnblödning när man ska implementera och lägga av med... Men jag har iallafall insett ännu en gång vilken otrooooooolig jag fått äran att köpa av dig :) Hon är fasen ännu bättre än jag trodde var möjligt!!!

    Kram från Ruby och mig till hela Ranchen!!!

    SvaraRadera